Huisreglement
Goede afspraken maken goede vrienden. Een proper huis is een net huis. Respecteer de gebouwen en de omgeving. Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en netjes houden van de bivakplaats en het materiaal. Groepen zorgen zelf voor hun detergenten, onderhoudsproducten en materialen, sponzen, WC-papier…


Alle materiaal wordt goed onderhouden, heeft zijn eigen plaats, heeft maar één bestemming, wordt bij aankomst of vertrek geïnventariseerd.
Tekorten of schade worden van de (bij aankomst te betalen) waarborg afgetrokken. Waarborg = € 100,- per dag.

Vermijd verstoppingen van de toiletten, telkens doorspoelen. Dagelijks grondig kuisen.

Bedden en matrassen mogen nooit verplaatst worden: een kapot bed = een onrustige nacht. Roken is verboden op het hele terrein.
Hou iedere doorgang en uitgang vrij. Iedereen is verplicht een laken mee te brengen en te gebruiken als matrasovertrek. Ook bij het gebruik van een slaapzak geldt deze regel.

We hebben een mooie grasmat. Een paaltje plaatsen mag, maar putten en/of greppels graven is niet toegelaten. Zo blijft onze speelweide goed bespeelbaar.

Alle energiekosten, volgens meterstand, worden bij vertrek berekend en via de eindfactuur van Kampas betaald. De lijst van alle aanwezigen tijdens het verblijf (naam + adres) wordt bij aankomst aan de huisverantwoordelijke overhandigd, die het op zijn beurt aan de politie bezorgt.
Het huis blijft onder leiding van vzw De Miere. De verantwoordelijken zijn gemachtigd toezicht uit te oefenen op het gebruik van de hele bivakplaats en zijn gerechtigd (indien vereist) ten allen tijde in te grijpen bij inbreuken op het huisreglement. Hetzij door uitzetting of andere maatregelen. Wederzijds begrip betekent een vlotte samenwerking!

Houtwerk, muren, deuren en ramen vrijwaren van nagels, duimspijkers,…
Deze laatste kan je wel gebruiken op de prikborden die je in de verschillende ruimtes aantreft.

Huishoudelijk afval wordt in om het even welke gesloten zakken verzameld en in de container gedaan. Zakken zijn gratis, papier en karton maken we zo klein mogelijk bij het sorteren.
De huisverantwoordelijke staat in voor de ophaling hiervan. Glas moeten de groepen zelf in de glascontainer deponeren.

Geniet van een rustige nacht… Slaapwel! Denk ook aan de anderen, de buren,… Na 22u00 houden we het stil.

Kampvuur is mogelijk na aanvraag en goedkeuring van stad Tielt. Op het recreatiedomein Ter Borcht is een kampvuurplaats ingericht op het Robinsoneiland. Hout dient de groep zelf mee te brengen. Uit het bos mag geen hout meegenomen worden.
De toestemming voor een kampvuur moet altijd via stad Tielt verlopen, vraag de toestemming tijdig aan. Op het terrein van De Miere is barbecuen toegestaan, maar is het verboden een vuurkorf te gebruiken.

Er worden geen ruiltochten in Meulebeke georganiseerd.